Induló foglalkozások


Egyéni és csoportos jógaterápia

Egyéni és csoportos jógaoktatás

Ájurvédikus alkat szerinti jógagyakorlás

Komplex életmód tanácsadás

Vélemények


 

 

Hírlevél / Regisztráció

Szeretnél jelen lenni a jógaterápia világában?

Szeretnél információkat kapni és letölteni?

 

Regisztráció

Regisztrált tagjaink számára gyakorlati, speciális információk válnak elérhetővé és külön kérésre hírlevelet is küldünk.

 

Már regisztráltál? Jelentkezz be!

Bejelentkezés

Néhány fontos állomás az Úton


Gyógyító-megelőző munkámban a modern nyugati orvostudományt, a jógát és az ájurvédát ötvözöm, a páciens problémájának és személyiségének megfelelően. A szakmai specializálódás mellett a hatékony gyógyító munkához és megelőzéshez holisztikus szemléletre, gyakran gyógymódok integrálására van szükség.  Az ember több síkú létezésének megismerése a gyógyítás számára is gazdagabb lehetőségeket kínál.
Ezért választottam a jógaterápiát és az ájurvédát a nyugati orvoslás mellett. Életünkben a változtatás, az egyéni felelősség vállalás   kulcs fontosságú a pozitív fordulathoz, a gyógyuláshoz. Új minőséget csak új attitűddel nyerhetünk. A jóga segít ebben.

 


Dr. Hovanecz Anikó belgyógyász-, gasztroenterológus- és foglalkozás-egészségügyi szakorvos, jógaterapeuta és jógaoktató, ájurvédikus tanácsadó vagyok. A Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem orvosi diplomát.

Több mint 10 évet dolgoztam különbözó kórházi belgyógyászati osztályokon, ahol széles körű szakmai tapasztalatra tettem szert.


18 éve dolgozom magán egészségügyben, ahol kedvezőbb lehetőségeket találtam a betegekkel való odafigyelő foglalkozásra.
Megtapasztaltam a vezetői létet is, évekig cégvezetőként, orvosigazgatóként és vezető főorvosként szerveztem és irányítottam magánklinikát és magánrendelőt.
2004-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen MBA diplomát szereztem menedzsment és pénzügyi szakon, akkori vezetői státuszomhoz.

A betegekkel való foglalkozás azonban jobban vonzott, ezért visszatértem  gyógyító-megelőző orvosi tevékenységemhez. Munkám során sokféle beteggel, betegséggel és szenvedéssel találkoztam, amik további gondolkodásra késztettek.  Egyre nagyobb szerepet tulajdonítottam az élet- és gondolkodásmódnak, illetve az egyéni felelősség vállalásnak.

2003-ban ismertem meg a Sivananda jógarendszert és a budapesti Sivananda Jógaközpontban 2005-ben szereztem jógaoktatói oklevelet. Már a tanfolyam alatt elhatároztam, hogy a jóga jótékony hatásait beépítem orvosi tevékenységembe, hogy komplex módon tudjak segíteni a hozzám fordulóknak.
Az MJSZE (Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület) minősített, vezető jógaoktatója vagyok. A jógaoktatói tanfolyamon az anatómia-élettan tárgykört tanítom.

2006-ban elvégeztem a természetgyógyászat alternatív mozgás-masszázs szakát.
Inspirációt nyújtott a jógaterápiához tanítványain és művein keresztül  Szvámi Sivánanda indiai megvilágosodott Nagymester, aki maga is orvos volt.
Autentikus indiai ájurvédikus orvostól, -gyógyítótól, jógaterapeutáktól, agykutató jógázó orvos professzortól és jógiktól tanultam.

Többször tartózkodtam Indiában, hogy mélyítsem tudásomat.

2008-tól folytatok jógaterápiát.

2013 őszén fejeztem be egy 200 órás, 1 éves éves ájurvéda képzést.

2008-ban az ájurvéda még újnak számított Magyarországon. Dr. Arun Gupta indiai ájurvédikus orvossal elsőként tartottunk előadás sorozatot a jóga és az ájurvéda kapcsolatáról, majd ájurvédikus jógatanfolyamot indítottunk, ahol a jógázók egyéni alkatuknak megfelelő gyakorlási tervet kaptak.

A nyugati orvostudomány sok nagyszerű vívmánnyal rendelkezik, főként az eszközös diagnosztikában és az akut-életmentő beavatkozásokban. Azonban a krónikus betegségek többségében használt gyógyszeres kezeléssel sem képes mindig teljes körű megoldást, megfelelő életminőséget nyújtani.


Ezért ötvözöm praxisomban a jóga, az ájurvéda és a nyugati orvostudomány módszereit és tudását.
A Keleten már évezredek óta működő jógaterápia elsősorban a belső öngyógyító mechanizmusok tudatos felébresztésére és használatára épül a jóga módszereivel.
Az életmód, benne a jóga meghatározó szerepét ma már nemzetközi orvosi kutatási eredmények is alátámasztják.
A jóga gyakorlásával elérhetjük, helyreállíthatjuk fizikai-érzelmi-szellemi egyensúlyunkat. Az egészség alapja pedig ez az egyensúly.

A jógában megtaláltam a komplexitást, a gondolatnak mint irányító és meghatározó erőnek a fontosságát, a terápiás lehetőséget és a teljesebb élethez vezető utat.
Örömmel tölt el, hogy pácienseim, akiknek a jógaterápia segítségével megszűntek vagy enyhültek panaszaik, krónikus betegségeik, sokkal jobb életminőségre és pozitív világképre tettek szert. Ők megértették, hogy új minőséget csak új attitűddel és kitartó gyakorlással  nyerhetünk.

További információk a www.fenyjogaterapia.hu honlapon találhatók.


Változtass, hogy változhass!

 
                                                                   Fontos, hogy:

* Minden nap tegyünk valamit egészségünkért és ne kívülről várjuk a megoldást!
* Higgyünk öngyógyító-regeneráló erőinkben, hiszen a változás ereje bennünk rejlik!

 

Érdemes elkezdeni!